Šta je Mjerač protoka

- Apr 17, 2017-

Razvoj mjerenja protoka može se pratiti još od starog projekata vode pod zaštitom i urbanih vodovodnih sistema. Guromache je koristio otvor ploče za mjerenje količine vode za piće stanovnika. Tok Nila je mjerena metodom Weir u starom Egiptu u poznatim Dujiangyan vode Conservancy vodostaja 1000. Kina je primjena projekta vode da poštuju veličinu i tako dalje.

Mjeriteljstvo je oko industrijske proizvodnje. Mjerač protoka je jedna od komponenti mjeriteljstva nauke i tehnologije, to je usko vezana za nacionalnu ekonomiju, nacionalnu odbranu izgradnju i naučnih istraživanja. Radim ovaj posao, kako bi se osigurala kvaliteta proizvoda, poboljšati učinkovitost proizvodnje, promovirati razvoj nauke i tehnologije ima važnu ulogu, posebno u energetskom krizom, industrijska proizvodnja automatizacija sve visok stepen sadašnjoj eri, mjerač protoka u nacionalnoj ekonomiji u položaj i uloga više očigledan.

Mjerač protoka je podijeljena na diferencijalni mjerač protoka tlaka, rotora mjerač protoka, gas mjerač protoka, fino šav mjerač protoka, volumetrijska mjerač protoka, elektromagnetski mjerač protoka, ultrazvučno mjerač protoka, turbo mjerač protoka i Vortex mjerač protoka i tako dalje. Svrstani po medijima: tečni mjerač protoka, gas mjerač protoka, parom mjerač protoka i čvrstih mjerač protoka