Ultrazvučni merač nivoa PROFIBUS-DP komunikacija

- Nov 28, 2018-

Tehnička specifikacija

PROFIBUS-DP / V0 protokol, zadovoljava PROFIBUS specifikaciju --- treći dio GB / T20540-2006 Digitalna komunikacija podataka za mjerenje i upravljanje Polazna sabirnica za upotrebu u industrijskim kontrolnim sustavima.

Standardno PROFIBUS-DP pogonsko sučelje, podržana brzina prijenosa je prilagodljiva, s maksimalnom brzinom prijenosa od 12M.

ID broj

ID broj instrumenta je definisan kao 99A6H.

Adresiranje

Instrument koji se koristi kao slave, efektivni raspon adresa je 0 -126 (decimalni). Ultrazvučni merač nivoa se može podesiti pomoću dugmeta na instrumentu ili od strane operatera, ne postoji režim podešavanja dipswitch-a.

Kabelski priključci i završni otpornici

U instrumentu nema konektora tipa D, PROFIBUS kabl se može fiksirati preko signala samopodezivanja terminala A, B.

Kako se instrument nalazi na kraju sabirnice, svi terminalni otpornici trebaju se prebaciti u položaj ON, kako bi se osiguralo da mogu raditi. Budući da se ultrazvučni merač nivoa ne nalazi na kraju sabirnice, svi otpornici terminala moraju se prebaciti u položaj NO-ON. Molimo pogledajte prethodni odjeljak o opisu ožičenja instrumenta

GSD file

Datoteka je HLML_99A6.GSD, smještena na CD-ROM koji je priložen instrumentu.

PROFIBUS ulaz

Kada je postavljen C-ab na C-00, PROFIBUS ulaz je jedna riječ heksadecimalnog nivoa, odnosno 0000H FF 0FFFFH, što odgovara vrijednosti decimalnog nivoa od 0 ~ 65535mm.

Kada je C-ab postavljen na C-01, PROFIBUS ulaz je jedina riječ heksadecimalna prazna vrijednost. Jedinica je milimetar.

PROFIBUS izlaz

Nema. Instrumentu nije potreban PROFIBUS izlaz koji šalje master.