Trouble Shooting of Ultrazvučni merač nivoa

- Dec 06, 2018-

1. Kada se instrument instalira, kućište i ulaz nisu čvrsto zatvoreni, izazvani metar preplavljuje vodu i nagriza linije.


2. Elektromagnetne smetnje, uglavnom od opreme velike snage kao što su pretvarači. Pokazivač nivoa koji je odvojeno povezan sa zemljom što je više moguće može smanjiti utjecaj.


3. Neodgovarajući položaj ugradnje ili nerazumna struktura instalacije. Na primjer, otvor je premalen, cijev je predugačak, a gornja površina luka se odražava mnogo puta.


4. Tečnost u posudi ima jako isparljive kondenzovane na površini sonde koja blokira emisiju i prijem zvučnih talasa.


5. Svaka situacija u kojoj je mjerenje nestabilno, signal nije otkriven, izmjerena vrijednost je pogrešna, itd., Kao što je ozbiljna kondenzacija, pjena je previše, mlaznica je preduga, bočni zid spremnika ima refleksiju smetnje, a zakrivljena gornja površina se stalno signalizira. U slučaju refleksije, itd., Moguće je riješiti dodavanjem plastične cijevi u posudu i mjerenjem nivoa tekućine u cijevi, jer je nivo tekućine u plastičnoj cijevi ravan, bočni zid je gladak, a drugi uznemirujući reflektovani zvučni talasi mogu biti zaštićeni, a unutrašnjost cijevi je zaštićena. Zvučni signal je jak i mjerenje je stabilno. Unutrašnji prečnik plastične cevi je veći od spoljašnjeg prečnika sonde, unutrašnji zid je ravan i bešavnih, a dva otvora se otvaraju na gornjem i donjem kraju plastične cevi kako bi se obezbedio isti nivo tečnosti unutar i izvan tube.