Odabir vrste odašiljača nivoa tečnosti

- Apr 17, 2017-

1, Dan Falan nivoa tečnosti odašiljač

Dan Falan nivoa tečnosti odašiljač ima ravnu prirubnica i cilindar prirubnicom nivo odašiljač tečnost, koja se koristi za mjerenje visine nivoa tekućine s obzirom na težinu funkcija u medij. Dan Falan nivoa tečnosti odašiljač je pogodan za visoke viskoznosti, lako kristalizacija srednje, obično se koristi za otvorene kontejnere ili opreme instalacije.

2, dvostruko prirubnica nivoa tečnosti odašiljač

Dvostruki prirubnica odašiljač tečnost nivou je transmitera pritiska diferencijala, koji pruža pouzdana metoda mjerenja za izbjegavanje kontakt predajnika sa izoluje dijafragme. Glavne karakteristike su potrebu da se izoluje visoke temperature medija i transmitera, površine srednje do predajnika osjetljive originali imaju korozivne akciju, suspendovan tečnost ili visoke viskoznosti srednje, mjereno medija zbog promjena okoliša ili proces temperaturu i očvršćavanja ili kristalizacije, zamjena izmjerene mediji moraju strogo pročisti mjerenje prve klase. Dvostruko prirubnica odašiljač nivoa tečnosti se uglavnom koristi u mjerenju nivoa tečnosti zatvorenih posuda pod pritiskom.

3, ulaz tipa nivoa tečnosti odašiljač

odašiljač ulazni nivo tečnosti ima tip štap i klasa, princip se zasniva na hidrostatički pritisak mjereno tečnih je proporcionalna visini principa, upotreba difuzije silicija ili keramike osjetljive elemente piezorezistivni efekta, statički pritisak da se pretvori u električne signale. Nakon kompenzacija temperature i korekcija linearno, standardni strujni izlaz 4-20mADC signal se pretvara. Jer je ovaj odašiljač je jednostavan za instalaciju, jednostavan, prilagodljiv i tako dalje, od vode, ulja viskoziteta većeg paste mogu biti visoke preciznosti mjerenja, a ne mjerenu mediji balon, taloženje, itd, uglavnom se koristi za otvorene kontejnere ili instalaciju opreme.