pravilno instrumentacije

- Apr 17, 2017-

Pre-instalacija Mjere opreza:

1, instrumentacija prije instalacije, proces cjevovoda treba vazduh da spriječi nasukan Feromagnetici u planu u prilogu na metar, utjecati na performanse brojila, čak oštetiti metru. Ako neizbježan, magnetni filter treba biti instaliran na ulazu instrumenta. Sama metar ne učestvuje u čišćenja plina prije proizvodnja, da ne ošteti metru.

2. Prije instaliranja procesu cijevi, brojilo treba pregledati svoju štetu i otvoriti školjku da se punila fiksnog pokazivača.

3, u obliku instalacija Instrument je podijeljena na vertikalnu ugradnju i horizontalnu ugradnju, ako je oblik vertikalne instalacije, treba osigurati da centar metra okomito na ugao visak manje od 2 °;

4, instrumentacija uzvodno i nizvodno cijevi bi trebao biti isti kalibar kao instrument, veza prirubnica ili nit treba uskladiti s prirubnicom i konca instrumenta, dužina ravna cijev metara uzvodno treba garantovati da bude instrument nominalne kalibra 5 puta puta, nizvodno ravno cijev je duže nego jednak 250mm.

5, jer je instrument je prošao kroz magnetne spojnice signala, tako da bi se osigurala nastup instrumentacije, instalacija oko najmanje 10 cm, nije dozvoljeno da postoji feromagnetna supstanci.

6, površine instrument gasa, kalibriran pod određenim pritiskom, ako je plin u izvozu brojila direktno ispuštaju u atmosferu, bit će u plovak na pad tlaka, i uzrokovati izobličenja podataka. Ako je ovo stanje, trebate instalirati ventil u izlazu brojila.

7, instrument instaliran u planu ne treba podvrgnuti stresu, ulaz instrumenta treba da bude pogodan za cijevi podrške, može napraviti metar najmanja država stresa.

8, instalirati PTFE (PTFE) postava instrumentacije, biti posebno oprezan. Zbog pritiska, PTFE će deformirati, tako da maticu prirubnice ne zatezati previše čvrsto.

9, sa tečnim instrument kristala, instalaciju treba izbjegavati direktne sunčeve svjetlosti ekrana, smanjiti LCD vijek trajanja.

10, niske mjerenje srednja temperatura, potreba da izaberete tip jakne.