Kako testirati položaj armature i debljine betona pomoću skenera armature

- Apr 19, 2019-

Reset: Prilikom izvršavanja zaštitnog sloja čelične šipke, obavezno ga resetirajte. Kada resetujete (Kalibracija), sonda treba da se postavi u vazduh i dalje od feromagnetnog materijala. U procesu testiranja, ako je neprekidan rad neko vrijeme, kako bi se osigurala točnost, treba napomenuti da je sonda odvedena u zrak izvan čelične šipke svakih 30 minuta, a gumb za resetiranje je pritisnut jednom eliminisati razne greške (kada postoji sumnja u rezultat testa) Može se resetovati nakon resetovanja)

Površina testiranog cilja mora biti ravna . Površina testiranog cilja treba da bude što je moguće ravna da bi se poboljšala preciznost detekcije, izbjegla pogrešna procjena ili netočno testiranje.

Sonda treba da se kreće stabilnom i konstantnom brzinom . Držite brzinu sonde u stabilnoj i konstantnoj brzini tokom testa, da bi se izbeglo premeštanje iste čelične šipke izazvano pogrešnim rezultatom testa. Brzina kretanja sonde ne smije prelaziti 2cm / s, inače će lako izazvati veliku grešku detekcije ili čak prouzročiti curenje.

Podešavanje prečnika šipke. Prilikom otkrivanja debljine zaštitnog sloja s preciznom veličinom čelične šipke, kako bi se osigurala točnost debljine zaštitnog sloja, korisnik treba postaviti promjer čelične šipke koja odgovara stvarnom promjeru čelične šipke. Sonda će automatski podesiti snagu prema prečniku čeličnih šipki. Tada će biti korisnija precizna vrijednost promjera armature.

Obratite pažnju na raspon mjerenja (domet ili nizak opseg). Prekidač se može prebacivati između niskog dometa i dugog dometa, kako bi se osigurala preciznost, Ako je debljina zaštitnog sloja unutar 60mm, preporučuje se korištenje niskog dometa; Ako prelazi 60 mm, preporučuje se da pritisnete dugme OK da biste se jednom resetovali nakon prebacivanja sa visokog dometa.

Imati opću ideju o raspodjeli čeličnih šipki prije ispitivanja . Uradite vertikalni test na sredini dva horizontalna rebarca i napravite horizontalni test na sredini dva vertikalna rebarca. Svrha ovoga je uglavnom izbjegavanje međusobnog ometanja signala između čeličnih šipki. Kao što je prikazano u nastavku:

1535781259595744

Točno odredite položaj čelične šipke . Zapravo, kada čujemo zvuk instrumenta, instrument je malo prešao preko čelične šipke. Ako želite da procenite tačan položaj čelične šipke, morate se vratiti i pronaći maksimalnu vrednost signala. Maksimalna vrijednost signala je točno iznad čelične šipke.