Dnevno održavanje merača protoka metalne cevi

- Sep 15, 2018-

1 Instrument je precizna oprema. Tokom transporta, instalacije, skladištenja i upotrebe, mora se rukovati pažljivo kako bi se izbjegao varvarski transport, prekomerna instalacija i slučajni smještaj. Tokom svih operacija, relativna pozicija senzora i indikatora mora biti konstantna, a promjena položaja će direktno uticati na tačnost merenja merača.

2. U procesu dugotrajne upotrebe, neizbežno će biti feromagnetne nečistoće koje se adsorbuju na plovku u cevovodu, što će dovesti do zaglavljivanja plovila ili utjecanja na tačnost mjerenja. Plovilo unutar senzora treba često očistiti; ako je instaliran magnetni filter, redovno čišćenje.

3 Indikator instrumenta je opremljen elektronskim komponentama. Nakon što je instrument ožičen ili se kućište ukloni, vijak mora biti zategnut. Zaptivanje kućišta mora biti osigurano kako bi se sprečilo nečistoće, vodu ili druge supstance, a kućište instrumenta mora biti pouzdano zasnovano. .

4 Nakon instalacije instrumenta, obratite pažnju na prvi put:

Prilikom otvaranja ventila, kako bi se izbjeglo stvaranje udara pod pritiskom, plovak će nasilno naslutiti na granični uređaj, što će oštetiti instrument. Obavezno otvorite ventil lagano!

Instrument za mjerenje gasa je opremljen gasnim damperom za smanjenje oscilacije plovka; Da bi se obezbedila stabilnost plovka, ventil na gas može biti instaliran na izlazu iz merača.

5 Za instrumente tipa daljinskog prenosa prvo proverite da li je ožičenje instrumenta ispravno pre uključivanja; Za opasne slučajeve, neophodno je odabrati tip eksplozije i instalirati ga sa zahtevima protiv eksplozije.